In de Wasastraat in Abbenbroek bouwen we drie sociale huurwoningen, met als prioriteit de doelgroep senioren. Het project wordt als pilot voor biobased bouwen beschouwd.

Woonstichting De Zes Kernen realiseert 3 nieuwbouwwoningen aan de Wasastraat in Abbenbroek. De woningen zullen, na oplevering, via Woonnet Rijnmond ter verhuur worden aangeboden.

Omgevingsvergunning

Het jaar 2023 is voor ons goed gestart. Op vrijdag 6 januari 2023 is de Omgevingsvergunning voor de nieuwbouw van drie sociale huurwoningen aan de Wasastraat in Abbenbroek verleend door gemeente Nissewaard.

Biobased bouwen

De bouw wordt een proef voor het zogenaamde ‘biobased bouwen’, oftewel met natuurlijke materialen zoals hout. Samen met bouwonderneming Stout BV gaan we deze uitdaging graag aan. De tekeningen van de huurwoningen die wij willen bouwen, delen we hieronder, zodat u alvast een indruk krijgt van de woningen.

Verloop bouw

Op woensdag 1 februari 2023 is gestart met het heien van de palen voor de 3 woningen aan de Wasastraat. Hierbij is gebruik gemaakt van stalen buispalen. Voordeel hiervan is dat er dan geen grote heistelling nodig is, waardoor de overlast tot een minimum wordt beperkt. In de week van 20 februari is gestart met de opbouw van de houten wanden en vloeren. Wat een mooi gezicht is dat!

Meer informatie

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de Wasastraat? Meldt u zich dan aan voor de digitale nieuwsbrief ‘Project Wasastraat’.