Mr P J Oudweg, Zuidland

Na een onderhoudsperiode van 11 weken zijn op woensdag 18 december de huurwoningen aan de Mr. P.J. Oudweg in Zuidland op feestelijke wijze geopend. Na het doorknippen van het symbolische lint door bewoners meneer Kweekel en mevrouw Bevaart, en het knallen van de confettikanonnen, zijn alle huurders van de woningen aan de Mr. P.J. Oudweg 25 t/m 47 getrakteerd op een hapje en drankje bij Stroop Pannenkoeken, om gezamenlijk het goede verloop van de verduurzaming te vieren.

Wat is er gedaan?

De energiebesparende werkzaamheden zijn gecombineerd met het reguliere onderhoud. Aan de buitenzijde van de woningen zijn 14 cm dikke isolatieplaten aangebracht. Dit is gecombineerd met het opvullen van de spouwmuren. Hierdoor hebben de woningen nu een isolatiewaarde van ongeveer Rc 5,5. Ter vergelijking: nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig gebouwd met een minimum van Rc 4,5. Hoe hoger de waarde, hoe beter geïsoleerd. En des te lager de energielasten voor de bewoners.

Vervolgens is de buitenzijde van de woningen afgewerkt met steenstrips aan de voorkant en een combinatie van steenstrips en pleisterwerk aan de kop- en achterzijde.

Het dak is van buitenaf geïsoleerd, de schoorstenen zijn verwijderd en er zijn nieuwe dakpannen geplaatst. Vervolgens zijn de daken voorzien van zonnepanelen. Deze panelen zijn in het dak verwerkt. In de bestaande houten kozijnen is alle beglazing vervangen door HR++ glas en voorzien van zelf regulerende ventilatieroosters. Op de zolder van iedere woning is een CO2 gestuurde ventilatie-box geplaatst die er voor zorgt dat de lucht via de badkamer, toilet en keuken wordt afgezogen.