Een woning huren, hoe werkt dat? Hieronder hebben we alles voor u op een rij gezet. Heeft u nog meer vragen? Neemt u dan gerust contact op met onze afdeling Verhuur. Zij zijn op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur bereikbaar op (0181) 668 222.

Inschrijven

Om te kunnen reageren op een huurwoning schrijft u zich eerst in als woningzoekende. Dat doet u door u in te schrijven bij Woonnet Rijnmond. Meer weten over het inschrijven? Lees het op de pagina  Inschrijven 

Reageren op een huurwoning

Op basis van de door u (eventueel) ingevulde woonwensen op Woonnet Rijnmond wordt een goede match gemaakt tussen uw persoonlijke voorkeuren en ons woningaanbod. De woningen die het beste bij u passen, krijgt u als eerste te zien. U kunt vervolgens op de woning van uw keuze reageren.

Toewijzing

Als de reactietijd van de woningadvertentie verlopen is, verwerkt Woonnet Rijnmond alle reacties en stelt de volgorde van de kandidaten voor een woning vast. Woningzoekenden met een urgentieverklaring krijgen voorrang op andere woningzoekenden. Soms staan er bij de advertentie ook andere uitzonderingen vermeld.

Passend toewijzen

Als woningcorporatie moeten wij ervoor zorgen dat de juiste woning bij de juiste huurder terecht komt. De Woningwet 2015 geeft daar regels voor.  Lees hier meer over op Woonnet Rijnmond. U kunt ook op uw gemak een filmpje over passend toewijzen bekijken.

Woning accepteren

Bent u de eerste kandidaat voor de woning? Dan ontvangt u van ons bericht waarin wij uw inkomensgegevens vragen en meer aanvullende informatie. Op basis van uw gegevens wordt de woning wel, niet of met aanvullende voorwaarden aan u aangeboden. Daarna kunt u de woning bezichtigen. Het kan ook zijn dat u wordt uitgenodigd voor een groepsbezichtiging.

Als u de woning accepteert maken we met u een afspraak voor de ondertekening van de huurovereenkomst.