Illegale activiteiten zoals het kweken, verhandelen of in het bezit zijn van hennep, het handelen in drugs vanuit uw woning of voorbereidende handelingen hiervoor, zijn strafbaar.

Wij werken samen met gemeenten, politie, belastingdienst, sociale dienst en energiebedrijven om hennepteelt en druggerelateerde activiteiten te bestrijden. Het kweken van hennep is niet alleen strafbaar, het zorgt ook voor overlast en levensgevaarlijke situaties. Vaak wordt er op illegale en onveilige wijze stroom afgetapt waardoor de kans op brand groot is.

Zero Tolerance

Wij hanteren dan ook een zero tolerance beleid. We staan niet toe dat er in onze huurwoningen of bedrijfsruimten activiteiten, die op grond van de Opiumwet strafbaar zijn gesteld, plaatsvinden. Met huurders die de Opiumwet overtreden, starten wij direct een ontbindings- en ontruimingsprocedure bij de rechter.

Bij vonnis door de rechter wordt u als huurder uit de woning gezet en geregistreerd in het Regionaal Vangnet. U kunt dan vijf jaar lang niet reageren op het woningaanbod in de regio Rijnmond. Ook krijgt u een strafblad met bijbehorende straf. Al met al niet verstandig om als huurder in een huurwoning een hennepkwekerij te houden.

Problemen?

Laat u niet verleiden tot hennepteelt, het verhandelen van hennep of handelen in drugs. Ook niet als u financiële problemen heeft. Vraag hulp aan de gemeente of neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Vermoeden van illegale activiteiten

Heeft u het vermoeden dat in uw buurt illegale activiteiten plaatsvinden? Meld dit bij de politie (0900) 8844 of bel met Misdaad Anoniem (0800) 7000 (gratis). U kunt uw vermoeden ook melden bij ons via telefoonnummer (0181) 668 222.