Woont u samen in een huurwoning van De Zes Kernen en gaat u uit elkaar? Dan is het belangrijk om te weten wat uw rechten en plichten precies zijn. Want wie mag er nou eigenlijk in de woning blijven wonen?

Eén huurder

Staat het huurcontract alleen op naam van uw ex-partner en bent u niet officieel medehuurder? Dan bent u de persoon die het huis moet verlaten. Uw ex-partner heeft het recht om in het huis te blijven wonen.

Medehuurder

Bent u getrouwd, heeft u een geregistreerd partnerschap of bent u bij ons ingeschreven als medehuurder? Dan heeft u allebei evenveel recht om in het huis te blijven wonen. Het is aan u om er samen uit te komen wie van de twee in het huis blijft wonen en wie vertrekt. Komt u er samen niet uit? Dan kunt u de rechter vragen hier een beslissing over te nemen.

Afstandsverklaring invullen

Verlaat u het huis en blijft uw ex-partner er wonen? Dan kunt u met een afstandsverklaring uw deel van het huurcontract opzeggen. Doet u dit niet, dan blijft u samen verantwoordelijk voor het betalen van de huur.

De afstandsverklaring kunt u hier downloaden.

LET OP! U moet de verklaring  samen invullen en ondertekenen.

Afstandsverklaring opsturen

De ingevulde afstandsverklaring kunt u opsturen samen met een kopie van uw identiteitsbewijzen en een inkomensverklaring van degene die achterblijft, opsturen naar:
Woonstichting De Zes Kernen, Gemeenlandsedijk Zuid 12 A, 3216 AH Abbenbroek. U kunt het formulier ook mailen naar bewonerszaken@dezeskernen.nl.

Heeft u zich samen ingeschreven bij Woonnet Rijnmond? Geef dit dan even apart aan ons door. Wij kunnen voor u de inschrijving splitsen. Dit gebeurt niet automatisch, dus vergeet niet hierom te vragen.