Gaat u verhuizen? Dan is het belangrijk dat u op tijd uw huurovereenkomst bij ons opzegt. Wij maken afspraken met u over het opzeggen en opleveren van uw huis. Voordat u de sleutel inlevert, moet u namelijk eerst een aantal zaken regelen.

Hoe kan ik opzeggen?

U kunt uw huurovereenkomst op elke dag van de maand opzeggen. Dat kan door het invullen van het huuropzeggingsformulier of u stuurt ons een brief. In de brief moeten wel bepaalde gegevens staan zoals de einddatum van het huurcontract. Die datum kiest u zelf, maar uw laatste huurdag mag niet in een weekend of op een feestdag vallen. Ook moet u rekening houden met een opzegtermijn van minimaal één maand. In onze folder ‘Huuropzegging en oplevering’ vindt u meer informatie.

Let op! Wilt u in november 2023 de huur opzeggen? Houd dan rekening met de feestdagen in de maand december. Lees meer

Moet de huur worden opgezegd in verband met overlijden van de huurder? Dan kunt u daarvoor gebruik maken van onderstaand huuropzeggingsformulier. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met de medewerkers van de afdeling Verhuur. Zij helpen u graag verder en zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 09.00-12.00 uur via telefoonnummer (0181) 668 222.

Opgezegd en dan?

Op de dag dat wij uw opzegging ontvangen (de officiële huuropzeggingsdatum) gaat de opzegtermijn in. We sturen u hiervan een bevestiging. In de bevestigingsbrief staat de officiële einddatum van uw huurovereenkomst. Ook geven we de afgesproken momenten aan voor de voor- en de eindinspectie van de woning.

Hoe lever ik de woning op?

Tijdens de voorinspectie laat onze opzichter u weten wat u aan uw woning moet herstellen of vervangen en wat mag achterblijven. U leest er alles over in onze folder ‘Huuropzegging en oplevering’. Ook vindt u een checklist zodat u precies weet wat we van u verwachten.