Koninginnehof, dat is de naam van de nieuwbouwlocatie aan de Julianastraat, Emmastraat en Wilhelminastraat in Zuidland. Ons doel is om een mooie wijk te bouwen waar meerdere doelgroepen prettig kunnen wonen. We richten ons bij de bouw van de woningen op senioren, startende gezinnen en één- en tweepersoons huishoudens. Koninginnehof bestaat straks uit 49 woningen, waarvan 17 koopwoningen en 32 huurwoningen.

Voortgang bouwproject

Nadat op woensdag 17 juni de eerste paal werd geboord, is er veel veranderd op de bouwplaats. Bij bijna alle woningen (behalve de beneden-bovenwoningen) bevinden zich in de afbouw-fase. Dat betekent dat er volledige huizen staan en dat het werk nu vooral binnen plaatsvindt. Als alles mee zit en ook de nutsbedrijven (energie en water) de planning kunnen aanhouden, dan verwachten we dat medio april 2021 het rijtje van zes seniorenwoningen (kleine eengezinswoningen) kunnen worden opgeleverd. De seniorenwoningen en maisonnettewoningen (BeBo’s) volgen dan medio mei 2021.

Aan de bouwhekken hangen doeken waarop zichtbaar is welke huurwoningen waar worden gebouwd, al wordt dat ook steeds meer zichtbaar op de bouwplaats zelf.

Bekijk hieronder een korte film van de eerste paal van Koninginnehof.