Koninginnehof, dat is de naam van de nieuwbouwlocatie aan de Julianastraat/Emmastraat/Wilhelminastraat in Zuidland. Ons doel is om een mooie wijk te bouwen waar meerdere doelgroepen prettig kunnen wonen. We richten ons bij de bouw van de woningen op senioren, startende gezinnen en één- en tweepersoons huishoudens. Koninginnehof bestaat straks uit 49 woningen, waarvan 17 koopwoningen en 32 huurwoningen. Weten hoe de nieuwbouwlocatie eruit komt te zien? Klik hier

Huurwoningen

De 32 huurwoningen bestaan uit 6 seniorenwoningen en 26 Beneden/Bovenwoningen (BEBO’s). De geplande huurwoningen worden, vlak voor de oplevering, door onze Woonstichting, via de reguliere weg (Woonnet Rijnmond) aangeboden. Zoals u van ons gewend bent, houden wij u door middel van de nieuwsbrief Koninginnehof op de hoogte van de voortgang van het project. Ook kunt u op deze site alles terug vinden over wat er tot nu toe bekend is.

Onderstaande impressies laten per blok zien hoe de woningen naast elkaar een mooi straatbeeld vormen. Nieuwsgierig geworden? Klik hieronder op één van de impressies voor een groter beeld.

Ook zijn de tekeningen van de woningen inmiddels beschikbaar zodat u een idee kunt krijgen van hoe de woningen er ongeveer van binnen (en buiten) uit komen te zien. Klikt u op één van de volgende linken om de tekeningen van de huurwoningen in te zien van Bouwblok I, Bouwblok II of Bouwblok III.

Koopwoningen

De geplande koopwoningen bestaan uit 10 seniorenwoningen en 7 eengezinswoningen. De verkoop van de woningen is gestart op woensdag 11 december 2019 om 19.00 uur in het Atrium van Bernissesteyn in Zuidland. Wilt u zich nog inschrijven voor een koopwoning? De inschrijfperiode eindigt op woensdag 18 december om 17.00 uur. Inschrijven kan door middel van het inschrijfformulier. U kunt dit formulier en de verkoopdocumenten opvragen bij de makelaars van Toussaint & Van Wijk in Spijkenisse. Meer informatie over de verkoop van de woningen vindt u op www.koninginnehofzuidland.nl.

Voortgang bouwproject

De voortgang van het bouwproject heeft een aantal vertragingen opgelopen. In eerste instantie door een inspraakreactie op het voorontwerp bestemmingsplan. Ook de stikstofuitspraak van de Raad van State zorgde voor vertraging. Inmiddels is voor project Koninginnehof de stikstofdepositie berekend en is gebleken dat de uitkomst geen gevolgen heeft voor de bouwaanvraag. Ook de PFAS-waarde valt onder de risicogrens. Op 25 november 2019 is het ontwerp – bestemmingsplan gepubliceerd op de site van gemeente Nissewaard nadat het behandeld was in het college van Burgemeesters en Wethouders. Op www.nissewaard.nl/ruimtelijkeplannen is het voorontwerpbestemmingsplan in te zien.

Donderdag 19 december wordt gestart met de voorbereidingen voor het archeologisch onderzoek. Dat betekent dat er sleuven worden gegraven op het toekomstige bouwterrein van 50 bij 4 meter. De afgraving vindt plaats aan de kant van de Julianastraat. Na onderzoek kan de archeologische waarde van de grond worden vastgesteld. De gemeente beoordeelt vervolgens de uitkomsten.

Daarnaast gaan Stedin en Evides in opdracht van de gemeente de kabels en leidingen omleggen. Deze werkzaamheden gaan van start in het eerste kwartaal. Omwonenden worden hierover verder door de gemeente geïnformeerd

Blijf op de hoogte

De abonnees van de nieuwsbrief worden steeds als eerste op de hoogte gehouden. Interesse in onze nieuwsbrief? Vul hieronder uw emailadres in:

 

Lees hier onze nieuwsbrieven