Update Van Geestlaan

Even een korte update over de ontwikkelingen rondom de aanleunwoningen aan de Burgemeester van Geestlaan in Zuidland.

Dinsdagmiddag 8 februari zijn alle 15 bewoners van de woningen op de begane grond teruggekeerd naar hun eigen woning en woensdagmiddag 9 februari keerden 13 bewoners van de eerste etage terug. Het dak op de tweede etage is door middel van een noodvoorziening dicht gemaakt. De gangen en de woningen van het seniorencomplex zijn schoon- en drooggemaakt door medewerkers van Belfor en door Vuilvrij.nl.

Veel bewoners van de tweede (bovenste) etage hebben in de week van 14 februari de sleutel ontvangen van een tijdelijke woning. Daarin kunnen zij verblijven zolang zij nog niet terug naar huis kunnen op de bovenste etage.  Een aantal bewoners van de eerste etage wacht nog op terugkeer. Die woningen worden met man en macht gedroogd zodat ook hopelijk zij snel terug naar huis kunnen.

Tot slot willen we op deze plaats even stil staan bij het bedanken van een ieder die heeft bijgedragen aan de adequate ontruiming van het gebouw en de opvang van bewoners op de avond van de brand en daarna. Het is fijn om te zien welke vangnetten er in vele gevallen zijn voor de bewoners en hoeveel mensen er voor zowel de bewoners als ons klaar staan en stonden om te helpen. Bedankt daarvoor!