Sociale huurappartementen in Oudenhoorn

Op dinsdag 29 november 2022 tekenden BPD | Bouwfondsgebiedsontwikkeling en woonstichting De Zes Kernen de koopovereenkomst voor de realisatie en afname van 24 sociale huurappartementen in De Akkerranden. Tegelijkertijd tekende de woonstichting ook de aannemingsovereenkomst met VORM 6D Wonen B.V.

Woonstichting De Zes Kernen en BPD zorgen samen voor meer sociale huur in Oudenhoorn

Anja van de Sijde, directeur-bestuurder van woonstichting De Zes Kernen, is trots op het bereikte resultaat. “Voor het eerst in tientallen jaren gaat De Zes Kernen weer sociale appartementen in Oudenhoorn aanbieden. Binnenkort kunnen we dus bewoners blij maken met een mooi appartement binnen een aantrekkelijke gebiedsontwikkeling. Een geweldig resultaat!”

Wonen betaalbaar houden

Paul Opstal, senior ontwikkelaar bij BPD, sluit zich hierbij aan. “De betaalbaarheid van wonen is één van de grootste uitdagingen van deze tijd. Samen met gemeenten en corporaties zet BPD zich in om wonen voor iedereen betaalbaar en bereikbaar te houden. Al eerder realiseerden we in De Akkerranden 12 sociale koop eengezinswoningen en 12 bereikbare koopwoningen met een koopsom tot € 240.000,-. Hier mogen we op korte termijn deze 24 sociale huurappartementen aan toevoegen. De appartementen krijgen een luchtwarmtepomp, zodat huurders ook aanzienlijk op de energierekening kunnen besparen.”

Over De Akkerranden en de 24 sociale huurwoningen

De Akkerranden ligt aan de zuidwestzijde van de kern van Oudenhoorn. Een welkome uitbreiding van een dorp dat de overgang vormt naar de polder. Langs de rand van het plan wordt een bloemrijke groene rand gerealiseerd voor verrijking van de biodiversiteit. De nieuwe woonbuurt met in totaal 180 woningen heeft een dorpse setting met een centrale brink, refererend aan de Ring midden in Oudenhoorn. Dit appartementengebouw is de vijfde bouwfase binnen De Akkerranden. In eerdere fasen is een divers palet aan woningtypen en woningsegmenten gerealiseerd door VORM 6D Wonen B.V. of nog in aanbouw. Het appartementengebouw voor De Zes Kernen ligt met de hoofdentree aan deze brink. Een prominente locatie. Ad van de Graaf , commercieel adjunct-directeur bij VORM, zegt er het volgende over: “Deze prachtige appartementen hebben wij net als de grondgebonden woningen ontwikkeld op basis van het 6D-concept in een fijne samenwerking met architectenbureau Kokon en BPD.”