Minimabeleid Gemeente Nissewaard

Gemeente Nissewaard kent voor inwoners die de afgelopen 24 maanden een netto inkomen hadden tot 120% van het sociaal minimum* een aantal minimaregelingen. De hoogte van het sociaal minimum wordt per 1 januari en 1 juli van ieder jaar geïndexeerd.

Minimaregelingen

Deze minimaregelingen bestaan uit een individuele inkomenstoeslag en eventuele kindtoeslag, premiekorting via het collectieve ziektekostenpakket van CZ, een bijdrage in de energiekosten voor inwoners die de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt, korting op de aanschaf van de Rotterdampas + 3 dagkaarten OV-tegoed en een bijdrage in het stimuleren van sport, cultuur en educatie voor kinderen.

Vrijblijvend en gratis adviesgesprek

Komt u niet in aanmerking voor de minimatoeslagen en vindt u het lastig om financieel rond te komen? Of twijfelt u of u in aanmerking komt? Vraag dan een financieel adviesgesprek aan bij de gemeente. Dit adviesgesprek is vrijblijvend en gratis. In dit gesprek worden uw maandelijkse inkomsten en uitgaven besproken en kunnen wordt u gericht geadviseerd en eventueel doorverwezen zodat u meer grip op uw financiën kunt krijgen. Vanwege het coronavirus biedt de gemeente nu ook telefonisch adviesgesprekken aan. U kunt een gesprek aanvragen via www.nissewaard.nl , door een e-mail te sturen naar preventie@nissewaard.nl of te bellen met 14 0181. Kijk voor meer informatie op www.nissewaard.nl.

Woont u in Oudenhoorn en bent u benieuwd naar het minimabeleid van gemeente Hellevoetsluis? Kijkt u dan op www.hellevoetsluis.nl.

* € 1.262,78 voor een alleenstaande of alleenstaande ouder 
en € 1.803,97 voor gehuwd/samenwonend inclusief vakantiegeld