In de media vernemen we nog steeds dat er dodelijke slachtoffers vallen als gevolg van brand. De meeste slachtoffers van brand vallen door het inademen van rook. Vooral tijdens het slapen wordt de ontstane rook bij brand niet opgemerkt.

Rookmelders redden levens

Een rookmelder geeft bij rook altijd een signaal af. Hierdoor worden bewoners gealarmeerd en kunnen op tijd het huis ontvluchten. Rookmelders redden dus levens. Woonstichting De Zes Kernen is daarom verplicht om voor 1 juli 2022 in al haar huurwoningen rookmelders te plaatsen.

Plaatsen rookmelders

Afhankelijk van de grootte van uw woning gaan wij een aantal rookmelders aanbrengen. Voordat wij de rookmelders bij u komen plaatsen ontvangt u van ons een brief. In de brief leest u vanaf wanneer u ons kunt verwachten en wie voor ons de rookmelders komen plaatsen.

Vragen?

Staat er, zonder dat u informatie van ons heeft ontvangen, iemand voor uw deur en vertrouwt u het niet? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen om navraag te doen. Ook als u vragen heeft kunt u die gerust aan ons stellen.