Kunt u deze email niet goed lezen? Bekijk in uw browser
  19/06/2024
 

Informatiebulletin Koninginnehof

Stand van zaken

Na een druk bezochte inloopmiddag en avond met zo’n 200 bezoekers, volgde een periode van uitzoeken, overleg, tekenen en besluiten nemen.

Schermafbeelding 2018-10-21 om 10.16.27

Het stedenbouwkundig conceptplan kreeg alom positieve reacties. Dit plan is immers meer dan een paar rijtjes woningen vervangen; we voegen een extra buurt toe aan het centrum van Zuidland, gunstig gelegen ten opzichte van de winkels en de andere voorzieningen in de buurt

De resultaten van de inloop hebben we verwerkt in het definitieve plan; één rijtje koop eengezinswoningen maakt daarin plaats voor een extra rijtje koop seniorenwoningen, hier waren op de middag en avond alleen al meer dan 80 geïnteresseerden voor. Tien koop seniorenwoningen in plaats van 5 dus.

In het definitieve plan zit, naast de toename van koop seniorenwoningen, nog een variatie op het conceptplan; meer boven-benedenwoningen en geen appartementencomplex.
Bij de doorrekening viel het appartementencomplex van tafel, omdat het met alle benodigde voorzieningen te duur werd. Er konden ook onvoldoende zonnepanelen op het dak worden aangebracht voor én de woningen én de gemeenschappelijke ruimtes inclusief de lift. Het extra accent op de kop van deze nieuwbouwbuurt zal er blijven; daarover wordt met de gemeente nog verder overleg gevoerd.

Extra tijd kostte het besluit van de rijksoverheid om de verplichting “gasloos”  een jaar naar voren te halen. We waren al van plan om het koken gasloos aan te bieden, maar ook om de verwarming zo aan te leggen, betekende een (kleine) aanpassing van de ontwerpen van de woningen.

Naast gasloos is energieneutraal ook de ambitie van dit plan. Ook dat betekent extra investeringen, die we dan echter later niet hoeven te doen.

Inmiddels doen we alle onderzoeken die we al kunnen laten uitvoeren. Dat is ook voor een deel te zien geweest in de buurt; voor het bodemonderzoek moest er op diverse plekken gesondeerd worden. Dat leverde geen bijzonderheden op, gunstig, want vertraging kan het gevolg zijn van bijzonderheden. Verdere onderzoeken, zoals het archeologieonderzoek gaan nog plaatsvinden.

We zijn nu druk doende om het definitieve stedenbouwkundige ontwerp gereed te maken voor de Ruimtelijke Ordeningsprocedure en de aanvraag van de omgevingsvergunning. Voor het definitieve plan moet namelijk ook de maatschappelijke bestemming van voorheen de school omgezet worden in de bestemming wonen. Ook het aantal parkeerplaatsen moet bepaald worden. Het uitgangspunt van zowel ons als de gemeente is daarin wel helder; genoeg plek voor de nieuwe bewoners en de huidige bewoners om te parkeren, maar wat niet hoeft nemen we niet op in het plan; dan liever extra groen en/of ruimte om te spelen. Daarvoor moest het plan klaar zijn en i.v.m. de vakantieperiode en de beschikbare capaciteit bij de gemeente kon het niet sneller dan we nu gevorderd zijn.

Zodra we het definitieve plan gereed hebben zullen we u informeren; we verwachten de nieuwe tekening uiterlijk in november te kunnen presenteren.

woonstichting De Zes Kernen
Gemeenlandsedijk Zuid 12a
3216 AH Abbenbroek
T (0181) 668 222
  Telefonische bereikbaarheid
ma - vr 09.00 tot 12.00 uur
   
 
 
Uitschrijven