Al geruime tijd maakt Eneco reclame voor haar Toon-thermostaat. Dit is een zogenaamde slimme kamerthermostaat. Het doel hiervan is om de gebruiker ieder uur van de dag inzicht te geven in zijn of haar energieverbruik, zowel gas als elektra. Een goed instrument om bewust met uw energiekosten om te gaan.

Nadeel
De Toon-thermostaat is uitsluitend te koppelen aan een leveringscontract met Eneco. Naast de vele voordelen die deze slimme thermostaat lijkt te hebben, is er ook een nadeel. Zo hebben wij inmiddels ondervonden dat in de praktijk blijkt dat de Toon-thermostaat niet altijd goed samenwerkt met sommige CV-ketels.

Ons advies
Wilt u een Toon-thermostaat aanschaffen, dan is het belangrijk dat u vooraf aan Eneco doorgeeft van welk merk, type en bouwjaar de ketel in uw woning is. Het is namelijk mogelijk dat de Toon-thermostaat niet goed samenwerkt met uw CV-ketel.

Toestemming bij plaatsing
Gaat u uw huidige thermostaat vervangen door een Toon-thermostaat (of andere slimme thermostaat), houdt u er dan rekening mee dat uw huidige kamerthermostaat deel uitmaakt van de bestaande CV-installatie. Voor deze vervanging hebt u onze toestemming nodig.

Storing
Bij storing aan de centrale verwarming, controleert u dan eerst of de storing niet wordt veroorzaakt door de door uw aangebrachte Toon-thermostaat. Als de storing wordt veroorzaakt door de Toon-thermostaat, dan brengen wij de voorrijkosten bij u in rekening.

Verlaat u de woning?
Zegt u de huur op van uw huurwoning en heeft u een slimme thermostaat geplaatst? U bent dan verplicht om een juiste thermostaat terug te plaatsen.