Kunt u deze email niet goed lezen? Bekijk in uw browser
  25/05/2024
 

Informatiebulletin Koninginnehof april 2021

In deze nieuwsbrief informeren we u over de huidige stand van zaken van het project Koninginnehof in Zuidland.

Sinds jaar en dag vieren we nationaal in de maand april de verjaardag van onze, eerst Koninginnen en nu Koning. Het leek ons dan ook gepast om u op de eerste dag van deze Koningsgezinde-maand weer een nieuwsbrief te sturen met informatie over de voortgang binnen Koninginnehof. Want ondanks dat u misschien niet elke maand van ons een nieuwsupdate ontvangt, gaat het werk op de bouwplaats gestaag verder. En dat zorgt in deze nieuwsbrief voor goed nieuws!

Oplevering eerste huurwoningen

Het is vandaag 1 april en we maken geen grap als we zeggen dat de eengezins-huurwoningen voor senioren nog deze maand aan ons worden opgeleverd. Dat betekent dat onze aannemers over enkele weken aan de slag kunnen met het afwerken van de woningen zoals het plaatsen van de keukens. Na de bezichtiging van de woningen en vervolgens de toewijzing hebben de huurders onder andere de kleur van de keuken uitgezocht bij Bruynzeel Keukens.

Zodra de werkzaamheden in de woningen zijn afgerond is het tijd voor het tekenen van het huurcontract en het overhandigen van de sleutels. Hoe dit gaat verlopen ligt een beetje aan welke versoepelingen er de komende periode rondom het Coronavirus komen (en of er wel versoepelingen komen). De huurders die de eengezinswoningen aan de Emmastraat gaan betrekken worden hierover persoonlijk door ons geïnformeerd.

Beneden-Bovenwoningen

De bouw van de Beneden-en Bovenwoningen liep iets uit door de mooie sneeuwweek die we eerder dit jaar hadden. Maar inmiddels zijn de Beneden-en Bovenwoningen waterdicht, want bij beide woonblokken zit het dak er op. Binnenkort worden ook bij het laatste blok de steigers verwijderd. De uitvoerder is nu ook aan de slag met het binnen afbouwen van de woningen. Zodra alle wanden gezet zijn, kunnen we ook met de kandidaat-huurders voor deze woningen een bezichtiging plannen. Zij worden hier door ons persoonlijk voor uitgenodigd.

Koopwoningen

Na het vervangen van het oude 'trafo'-huisje was de algemene stroomvoorziening voor alle woningen binnen Koninginnehof op orde. Dat betekende dat de senioren koopwoningen als eerste konden worden opgeleverd aan de kopers. In de Wilhelminastraat worden nu dus geregeld busjes van keukenleveranciers, schilders en verhuizers gezien. Dat geeft een mooi gezicht en de bewoning van de huizen zal dan ook langzaamaan steeds verder toenemen.

Oog voor de natuur

Natuurlijk vergeten we bij dit bouwproject de natuur niet. Zodra de woningen bewoond zijn wordt gewerkt aan het aanleggen van de parkeerplaatsen en het groen. Ook gaan we bij de huurwoningen nog gierzwaluwkasten aan de kopgevels van de woningen bevestigen.

We wensen u fijne Paasdagen!

woonstichting De Zes Kernen
Gemeenlandsedijk Zuid 12a
3216 AH Abbenbroek
T (0181) 668 222
  Telefonische bereikbaarheid
ma - vr 09.00 tot 12.00 uur
   
 
 
Uitschrijven